"Everyday is a brand new start"

31 January 2011

Cooking jOm!

Awal kalam bismillah,,

My story is about cooking,

“Cooking is the most difficult activity for me since I was in primary school”

“Tak pandai siang ikang ke. Tengoklah, hancur ikang tu jadi..hahaha”

Ejek seorang kawan lelaki sewaktu berkhemah pengakap nun 10 tahun yang lalu. Masih segar peristiwa ni sebab,,pap!! Macam kena tamparan hebat berganda-ganda,,
(sebab budak lelaki tu sangat expert siang ikang)

Yup, sejak waktu tu saya start mahu belajar memasak,,

Even terkapai2 tapi saya yakin kita akan semakin mahir seiring dengan peningkatan umur,,

Seriously, cooking is tarbiyah;

How jika kita memasak dalam keadaan terpaksa dan malas dan muka masam mencuka,,sure masakan tu akan mengecewakan kita,,

So, kat situ kita belajar yang Ikhlas tu sangat mempengaruhi hidup kita,,

Cooking is also about harisun a'la waqti,,terlambat akan hangit, tercepat maka tidak masaklah ia,,

Never give up..It’s what cooking taught me. Tak menjadi. Buat lagi. Lagi dan lagi. InsyaAllah,,at last, resultnya akan lebih baik dari yang dijangkakan!



Yuk belajar masak!!
 
 
It's all. Thank u  (*-*)
Share:

0 comments:

Post a Comment

UmmuZayd

UmmuZayd
"UmmuZayd"
Inspirasi dari surah Al-Ahzab ayat 37
Zayd; nama yang pernah bersatu dengan patah perkataan Al-Quran
Zayd; nama yang terus kekal dituturkan makhluk yang membaca Al-Quran
Aku ingin menjadi Ummu Zayd
Ibu kepada insan-insan mulia ahlul Quran

Amin Ya Rabb

*Blog Ummuzayds telah bermula pada tahun 2009, dengan nama nursrikandislam, heartofsrikandi dan terkini lebih matang, ummuzayds. Enjoy your reading! ;)

Popular Posts

"umi, kami selongkar dunia maya
dan temukan catatan umi di sana"

-Anak-Anak UmmuZayd-

"Cita-cita ku adalah menginspirasi jutaan orang
meski mereka tak mengenalku,
biarlah Allah yang menilai kerja-kerjaku"

Categories