"Everyday is a brand new start"

11 June 2011

Kun Fayakun

Aiya…cikgu ni asyik2 bagi posisi kat bahagian pertahanan.
Sekali sekala nak try sumbat gol jugak.
Tapi jangan ingat jadi defend ni senang dapat relaks jer,, skali kami gerak
naik atas..mau ketaq lutut si gol keeper..

“Kamu semua ni main jangan macam kambing! asyik berkumpul je..”
“Janganla rebut bola dengan kawan kamu,,paham tak??”
"Kalau buat salah lagi, saya ketuk kaki kamu dengan stick ni.."
Alah kena marah tu dah jadi adat… kalau tak kena marah takdenye kami pandai main..

Rindunye jeritan coach..
Rindunye training..
Rindunye nak pegang stick lagi..



Zaman persekolahan memang hangat dengan perlawanan demi perlawanan..
Perlawanan yang banyak bermain dengan emosi dan minda
Tiba-tiba teringat kenangan masa lalu..
Semua kerana….

TERENGGANU menang piala FA!!!


Adik saya bersorak. Sukalah dia dapat cuti sekolah. (^.<)

Hmm..
Merenung sejenak.
Tentang hidup.
Kita akan hadapi saat-saat kita hampir kalah.
Seakan sudah tertutup peluang untuk mencapai apa yang diinginkan.

Hidup penuh dengan keajaiban.
Life is full of M I R A C L E !

Allah mengabulkan doa kita dalam pelbagai bentuk
Seperti team Kelantan yang tolong sumbatkan gol untuk team Terengganu di saat-saat akhir
Dan waktu itu penyokong terengganu sudah give up dan beredar keluar dari stadium
 ^_^

Jangan putus asa.
Allah itu Maha Besar.
Berusaha terus.
Kun fayakun.

Melihat. Berfikir. Mentafsir
.
Lama sudah tak bersukan..hmm..
Sabda Rasulullah saw: “Orang mukmin yang kuat lebih baik di sisi Allah dan lebih dikasihi daripada orang mukmin yang lemah”
Muwasofat tarbiyah ke 6 : Qawiyul jism

Share:

0 comments:

Post a Comment

UmmuZayd

UmmuZayd
"UmmuZayd"
Inspirasi dari surah Al-Ahzab ayat 37
Zayd; nama yang pernah bersatu dengan patah perkataan Al-Quran
Zayd; nama yang terus kekal dituturkan makhluk yang membaca Al-Quran
Aku ingin menjadi Ummu Zayd
Ibu kepada insan-insan mulia ahlul Quran

Amin Ya Rabb

*Blog Ummuzayds telah bermula pada tahun 2009, dengan nama nursrikandislam, heartofsrikandi dan terkini lebih matang, ummuzayds. Enjoy your reading! ;)

Popular Posts

"umi, kami selongkar dunia maya
dan temukan catatan umi di sana"

-Anak-Anak UmmuZayd-

"Cita-cita ku adalah menginspirasi jutaan orang
meski mereka tak mengenalku,
biarlah Allah yang menilai kerja-kerjaku"

Categories