"Everyday is a brand new start"

29 January 2012

syarat bertemu cinta..



“Tak usah mencari lagi kerana motivasi terbaik untuk kita; MATI 

Ada rasa sayu sewaktu menutup slot malam itu.

Mengingatkan orang tentang kematian, tetapi diri sendiri selalu melupai kematian.

Diari CikMM (21 jan 2012)

.................................................................................................

 “rafiqil a’la, rafiqil a’la – teman daerah tinggi (Allah), teman daerah tinggi!”

Itu kata Rasulullah saw saat ingin menemui ajal.

Maka bergembiralah para muqarabin (orang yang dekat dengan Allah) di saat kematian kan tiba.

Kerana;

Mati adalah syarat menemui cinta.




Ingatkan aku berkali-kali tentang kematian;
BidadariQalby
Share:

27 January 2012

Bisikanmu akan terjawab...



"Ketahuilah hanya dengan mengingati Allahhati menjadi tenang" 

(Al-Raad  : 28) 





“Wahai orang-orang yang beriman, bersabarlah kamu dan kuatkanlah

 kesabaranmu dan tetaplah bersiap siaga (di perbatasan negerimu) dan 

bertaqwalah kepada Allah supaya kamu beruntung”. (surah al Imran:200)




Jawapan persoalan hidupmu ada di dalamnya..

" AL-QURAN "
Share:

18 January 2012

14 January 2012

novel itu best kan.


Budak A kata:
Cinta itu, jatuh dari langit atau jatuh dari hati?
Ehem, tu quote Addin cite novel AA+BB.. best giler3 r novel tu. Mau marathon banyak kali! Nak2 time Addin dengan Benz tinggal serumah. Dalam rumah pun nak tutup aurat segala bagai.. haha lawak2

Budak B kata:
Eh, mana boley lupa part “lipas” dalam Bicara Hati… kiut gile kot Tengku Syahran dengan Zahlia ni.. 
(kalu korang tak baca , mesti korang tertanya-tanya scene “lipas” tu kan.. bek xyah baca)

Budak C kata:
Perghh part best dalam Cinta Sang Ratu yang waktu Laksamana Sunan kawen dengan Ratna..then bila Ratna mati..waaa mau mengalir ayer mata…

Erm,

Hey budak A, Budak B, Budak C , (termasuk cik MM sekali),,,

Rasa-rasa ada tak part2 best yang korang ingat kat Quran?

ERK!


The Prophet taught us, “The Companions of the Qur’an are the people of Allah, and His favored people” [Nisai]

nak tau gimana nk fall in love with quran??..just click www.suhaibwebb.com enjoy it!

BidadariQalby



Share:

13 January 2012

Allah akan perkenankan doa kamu, percayalah..


Best kan ada Allah!
Allah tau macam-macam pasal kita. sweetnyeeee!

Weh, camne tau?

“Dan Kami lebih dekat kepadanya daripada urat lehernya” (50:16)

why that jugular vein?? 

B'coz the most important vein that brings blood to our heart is jugular vein. If it is severed, we die. [source:Suhaibwebb]

Allah is very3 close to us, u know. Live without Allah, we die.

So back to Allah, Allah loves to hear ur voice.... 


“Berdoalah kepada-Ku nescaya aku (Allah) akan perkenankan.” (Surah Ghafir : 60 )





Share:

12 January 2012

dia yang terakhir..



Wah, nak berchenta sampai tua feewiit!! ^_<

cik MM: Takdelah, saya nak berchenta sampai syurga. >_<



Quote ni saya ambil dr muka depan novel yang saya jumpa kt kedai popular...

___Antara hasil kerja saya waktu finaL eXam...___heHe
Share:

UmmuZayd

UmmuZayd
"UmmuZayd"
Inspirasi dari surah Al-Ahzab ayat 37
Zayd; nama yang pernah bersatu dengan patah perkataan Al-Quran
Zayd; nama yang terus kekal dituturkan makhluk yang membaca Al-Quran
Aku ingin menjadi Ummu Zayd
Ibu kepada insan-insan mulia ahlul Quran

Amin Ya Rabb

*Blog Ummuzayds telah bermula pada tahun 2009, dengan nama nursrikandislam, heartofsrikandi dan terkini lebih matang, ummuzayds. Enjoy your reading! ;)

Popular Posts

"umi, kami selongkar dunia maya
dan temukan catatan umi di sana"

-Anak-Anak UmmuZayd-

"Cita-cita ku adalah menginspirasi jutaan orang
meski mereka tak mengenalku,
biarlah Allah yang menilai kerja-kerjaku"

Categories