"Everyday is a brand new start"

06 February 2012

A hope..



Apa beza orang yang ada harapan dengan orang yang dah putus harapan?

Wah, besar perbezaannya. Sebab orang yang takde harapan macam orang mati.

Orang yang ada “harapan” tu;

Bila dia buat sesuatu, then berhadapan dengan sesuatu, dia tahu, Allah ada. Allah boleh back up dia.

Walaupun semua jalan dah tertutup, dia yakin Allah boleh bantu bukan je jalan yang biasa, tapi melalui jalan2 yg luarr biasa! Allahuakbar!

Samala dengan orang yang selalu mengulangi dosanya…

Bila taubat,= 1 mark
Ops, I did it again = -1 mark
Taubat = 2 marks !

Atau…

Taubat, buat salah, buat salah lagi dan lagi,,,

Jangan kecewa dengan rahmat Allah.

sebab Allah sangat cinta pada orang yang bertaubat.

Imam ghazali cakap: mungkin je engkau mati ketika engkau bertaubat atau dalam perjalanan menuju satu taubat.

Look!

Bila dalam hati kita sentiasa ada Allah,
Selagi itulah ada harapan!



inisharingdarisifoOpahrolmjuoi
percayalah,kitaselaluadaharapanuntukberubahjadilebihbaik! (n__n)
Share:

0 comments:

Post a Comment

UmmuZayd

UmmuZayd
"UmmuZayd"
Inspirasi dari surah Al-Ahzab ayat 37
Zayd; nama yang pernah bersatu dengan patah perkataan Al-Quran
Zayd; nama yang terus kekal dituturkan makhluk yang membaca Al-Quran
Aku ingin menjadi Ummu Zayd
Ibu kepada insan-insan mulia ahlul Quran

Amin Ya Rabb

*Blog Ummuzayds telah bermula pada tahun 2009, dengan nama nursrikandislam, heartofsrikandi dan terkini lebih matang, ummuzayds. Enjoy your reading! ;)

Popular Posts

"umi, kami selongkar dunia maya
dan temukan catatan umi di sana"

-Anak-Anak UmmuZayd-

"Cita-cita ku adalah menginspirasi jutaan orang
meski mereka tak mengenalku,
biarlah Allah yang menilai kerja-kerjaku"

Categories